De slanke boor

Twee weken terug werd op onze site een slanke boor gevonden, die onmiddellijk de bijnaam “de tandenstoker” kreeg. Intussen werd nog een tweede exemplaar aangetroffen tijdens het splitsen. Deze slanke boren zijn een unicum in de regio en zijn vooral gekend uit het Britse vroeg mesolithicum. In Star Carr bijvoorbeeld werden niet minder dan 107 van dergelijke ‘awls’ of “mèche de  forêt” teruggevonden. Ook in het Scandinavische vroeg mesolithicum duiken ze regelmatig op. In België werd een iets groter exemplaar terug gevonden in Evergem, eveneens in een vroeg mesolithische context.

 

2017-05-11 14.14.59

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s