Kom dat zien, kom dat zien!

Altijd al willen weten hoe onze prehistorische voorouder leefde? Of graag eens een archeologische steentijd opgraving van dichtbij meegemaakt?  Vanaf de paasvakantie kan ieder die dat wil, onze site ter hoogte van het toekomstige Logistiek Park Waasland bezoeken. Er valt heel wat te beleven, want je maakt niet enkel kennis met het archeologisch onderzoek, maar kan er ook in de tijdscapsule stappen en ontdekken hoe het er 10.000 jaar geleden uitzag.

Op het terrein wordt het onderzoek van een steentijdsite onder begeleiding van een ervaren gids verder toegelicht. Je maakt kennis met de verschillende tools op het terrein en diverse soorten archeologische sporen. Ook worden enkele bijzondere vondsten voorgesteld.

Wie binnenstapt in de tijdscapsule op de site wordt meer dan 10.000 jaar terug in de tijd gekatapulteerd naar een kamp uit de steentijd. Je maakt er kennis met de leefgewoonten van een kleine gemeenschap jagers-verzamelaars (onderdak, voeding, werk, ….). Alle onderdelen van de tijdscapsule werden gemaakt met de gereedschappen en van de materialen die men vroeger gebruikte. Je krijgt dus een absoluut authentiek beeld van hoe het er vroeger moet uitgezien hebben.

Op bepaalde dagen loopt er ook een echte jager-verzamelaar rond op de site. Deze man is erg bedreven in de technieken die men in de steentijd gebruikte om vuur te maken, te jagen, enzovoort. Hij kan je laten zien hoe je dit allemaal moet doen. (De reënactor is niet bij elke rondleiding aanwezig op de site).

Benieuwd naar de vele facetten van het werk op het terrein? Zin om echt eens te proeven van archeologie? Of ongelofelijk nieuwsgierig naar het kamp in de tijdscapsule? Schrijf je dan snel in!

 

IMG_1837

Praktisch:

Wanneer? Tijdens de schoolvakanties : elke woensdagnamidag om 13.00 u. en 15.00 u. Voor wie? Iedereen: vrij inschrijven/ jeugdgroepen

Wanneer? Buiten de schoolvakanties: elke woensdagnamiddag tussen 13.00 u. en 15.00 u. Voor wie? Georganiseerde groepen (okra, zilveren passer, femma, heemkundige verenigingen, …)

Waar? Logistiek Park Waasland, Verrebroekstraat 9120 Beveren

Hoe inschrijven? E-mail: publiekswerking@baac.be. Een bezoek aan de archeologische site is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Meer info via 09 237 07 42 bij Lien Van der Dooren of http://www.gravenonderdewaaslandhaven.com.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s