Hoofdstuk 2

Na het treffen van de nodige voorbereidingen, werd gisteren het officiële startschot gegeven voor de twee fase binnen het Beveren verhaal: de prospectie van de grote dekzandrug. Net zoals een jaar geleden, zal de komende maanden een team van archeologen van BAAC graven, zeven, splitsen en zweten, opzoek naar prehistorische sporen en vondsten van onze voorouders.

Tijdens deze fase zal ongeveer 6 ha onderzocht worden verdeeld over 4 werkputten, die op hun beurt opnieuw verdeeld worden in vakjes van 50 cm op 50 cm en 10 cm diep. De inhoud van deze vakjes wordt vervolgens door een zeef gehaald. De overgebleven zeefresidu’s worden gedroogd en onderzocht door onze steentijdsspecialisten. Uiteindelijk worden deze resultaten in een database geladen die ons instaat stelt de vondsten te vertalen naar een prehistorisch verhaal. We hopen dit verhaal aan het einde van 2019 aan de wereld te kunnen presenteren.

Naast nieuw materiaal werd ook een aantal nieuwe collega’s aangeworven die ons team zullen versterken. Graag wensen we bij deze het gehele team veel succes!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s